Websitetip

3 redenen voor een mobielvriendelijke website

We surfen er met z’n allen flink op los. Niet op het water, maar op het internet. En dan vooral op onze smartphones. Het is daarom belangrijk jouw potentiële klanten een mobielvriendelijke website aan te bieden. Een website die zij onderweg, op de bank of tijdens een saai college gemakkelijk en snel kunnen bekijken. Het optimaliseren van jouw website voor smartphones is tegenwoordig geen extra optie meer, maar een absolute must. Waarom? Ik geef je drie redenen.

1. Oriënteren op smartphone

Stel, je gaat vanavond uit eten met wat vrienden. Je pakt je smartphone erbij en zoekt op Google naar een leuk restaurantje in de buurt. Er verschijnt een hele lijst restaurants op jouw scherm. Genoeg keuze dus. Voordat je ergens een tafeltje reserveert, wil je eerst de menukaart bekijken. Serveren ze iets lekkers? En is het een beetje betaalbaar? Het eerste restaurant dat je aanklikt, is niet mobielvriendelijk. Je zoomt wat in om de tekst te kunnen lezen, maar geeft het al snel op. Je klikt een tweede restaurant aan. Deze website is wel mobielvriendelijk. Je kunt de menukaart duidelijk bekijken en overweegt hier een tafeltje te reserveren.

Deze oriëntatiefase vindt in de meeste gevallen plaats op de smartphone en is essentieel voor conversie.

2. Betere geloofwaardigheid

Als de mobiele ervaring van jouw website slecht is, wordt jouw bedrijf of onderneming al snel als ongeloofwaardig gezien. Ongeacht de fantastische, unieke producten en diensten die je aanbiedt. Met een slechte mobiele ervaring moedig je jouw potentiële klanten eigenlijk aan bij de concurrent aan te kloppen. En dat wil je natuurlijk niet. Je wilt een geloofwaardige bron van informatie, producten en diensten zijn. Een mobielvriendelijke website helpt daarbij.

3. Goed voor zoekmachineoptimalisatie

Google indexeert websites volgens een algoritme. Dit algoritme bepaalt welke positie jouw website binnen de zoekresultaten in Google krijgt. Een belangrijk onderdeel van het algoritme is de mobielvriendelijkheid van websites. Google beloont websites met een goede mobiele presentatie met een hogere positie in de zoekresultaten. Met een mobielvriendelijke website bereik je dus meer potentiële klanten.

Mobielvriendelijk

Is jouw website nog niet mobielvriendelijk? Loop jij hierdoor verkeer, conversie en omzet mis? Dan is het hoog tijd hier iets aan te doen. Zorg ervoor dat je niet zakt in de zoekresultaten van Google, dat je geloofwaardig overkomt en potentiële klanten de mogelijkheid biedt jouw website op hun smartphone te bekijken. Ik kan je hierbij helpen.

Weet je niet of jouw website mobielvriendelijk is? Pak dan je smartphone erbij en ga naar jouw website. Als je moet inzoomen op de tekst te kunnen lezen, dan is jouw website niet mobielvriendelijk. Grote kans dat je hierdoor omzet misloopt.

Websites

Voorzie jouw onderneming van een website met een professioneel ontwerp, dat eenvoudig zelf te onderhouden is. Laat jouw website door mij ontwerpen.

Teksten

Met goed leesbare, foutloze teksten kom je professioneel over op jouw klanten. Laat jouw teksten daarom door mij (her)schrijven of checken op grammatica en taalregels.