Websitetip

5 redenen om te werken met WordPress

WordPress. Iedereen heeft er vast wel eens van gehoord. Een volwaardig Content Management Systeem (CMS) waarmee je gemakkelijk zelf jouw website kunt beheren. Hier is weinig technische kennis voor nodig, dus ideaal voor de niet-techneuten onder ons. Mocht je nog niet zo bekend zijn met WordPress, kun je hieronder – in gewone mensentaal – lezen wat WordPress voor jouw onderneming kan betekenen.

1. WordPress is gratis

Wie wil dat nu niet? Als je een website in WordPress gaat maken, kost dit je helemaal niets. Geen maandelijkse servicekosten of kosten voor belangrijke updates. De software van WordPress is helemaal gratis en blijft onbeperkt geldig. Je kunt de software op deze website downloaden. Vergeet niet dat een hostingprovider of een webdesigner wel geld kost.

2. WordPress is eenvoudig te gebruiken

Geen ingewikkelde codering of andere niet te begrijpen taal. Gewoon simpel en werkbaar. WordPress kent een zeer gebruiksvriendelijk en overzichtelijk dashboard, waardoor het publiceren of wijzigen van een pagina of blog een eitje wordt.

3. WordPress houdt het veilig

Zodra WordPress gaten in de beveiliging vindt, volgt er direct een software-update. Het is aan jou als gebruiker om dit soort updates zo snel mogelijk uit te voeren en jouw website zo goed als mogelijk te beveiligen tegen eventuele beveiligingslekken.

4. WordPress biedt duizenden plug-ins

WordPress biedt standaard al veel functionaliteiten aan, maar met de plug-ins kun je helemaal los gaan. Er zijn duizenden plug-ins beschikbaar in WordPress, sommige zijn gratis en voor andere moet je betalen. Wil je een contactformulier, social media knoppen of een fotoslider op je website? Geen probleem, er is altijd wel een plug-in voor te vinden.

5. WordPress is SEO-vriendelijk

Ook niet geheel onbelangrijk. Want je wilt wel dat mensen jouw website kunnen vinden op Google en andere zoekmachines. WordPress-websites zijn van zichzelf SEO geoptimaliseerd, wat een goed begin is maar niet per definitie betekent dat jouw website hoog scoort in Google. Hiervoor zijn veel hulpmiddelen, zoals de plug-in Yoast, beschikbaar om de vindbaarheid van jouw website te verbeteren.

Klinkt goed, toch? Dat vinden meer mensen. Meer dan een kwart van alle websites op het internet draait namelijk op WordPress. Dat zijn meer dan 200 miljoen websites! WordPress wordt niet alleen door zelfstandigen of kleine ondernemingen gebruikt. Zeker niet, er zijn veel bekende bedrijven die hun website in WordPress draaien. Denk hierbij aan Radio 538, The Voice of Holland en het NRC.

Wil jij ook een WordPress-website? Neem dan contact met mij op om samen de mogelijkheden te bespreken.

Websites

Voorzie jouw onderneming van een website met een professioneel ontwerp, dat eenvoudig zelf te onderhouden is. Laat jouw website door mij ontwerpen.

Teksten

Met goed leesbare, foutloze teksten kom je professioneel over op jouw klanten. Laat jouw teksten daarom door mij (her)schrijven of checken op grammatica en taalregels.